Yarın son Gün! Devlet 2000 Memur Alımı Yapıyor

Çok sayıda vtandaş tarafından sıkı bir şekilde takip edilmekte olan kamu personel ve memur alım ilanları arasına yenileri eklenmeye devam ediyor. Devlete bağlı olarak hizmet vermekte olan kamu kurum ve kuruluşlarınca yayımlanan...

Çok sayıda vtandaş tarafından sıkı bir şekilde takip edilmekte olan kamu personel ve memur alım ilanları arasına yenileri eklenmeye devam ediyor. Devlete bağlı olarak hizmet vermekte olan kamu kurum ve kuruluşlarınca yayımlanan ilanlar ile vatandaşlara istihdam olanakları duyuruluyor.

2023 yılına girilmesi ile birlikte pek çok vatandaş tarafından takipleri artmakta olan kamu personel ve memur alım ilanları arasında yer alan bu ilan ile toplamda iki bin kişilik kontenjan ile farklı il ve ilçelerde alım gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Alımı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan alım kapsamında toplamda iki bin kişinin memur olarak istihdam edileceği bilgisi paylaşılmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan duyuru ile vatandaşlara hakkında bilgi verilen memur alımında son gün için geri sayım başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından 9 Aralık 2022 tarihinde duyurulan memur alım ilanı kapsamında 2 bin kişilik kontenjan dağılımı ile farklı illerde Gelir Uzman Yardımcısı kadrosundan alım gerçekleştirileceği bilgisi aktarılmıştı. Bakan Nebati bu konuyu;

"Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken ülkemizin ekonomideki hedeflerini başarıya ulaştıracak yeni çalışma arkadaşlarımız için yeni kadroları duyurmak istiyoruz.

Bu kapsamda, 2023 yılı Şubat ayında Gelir Uzman Yardımcısı alımının yapılacağı 2.000 kadronun müjdesini veriyoruz."

ifadeleri ile resmen duyurmuştu. Çok sayıda vatandaş ise alım ilanına ilişkin detayları sıkı bir şekilde aratmaya başladı. İşte o detaylar!

GİB Memur Alım Genel Başvuru Şartları

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan bu alımlar kapsamında şartlar şu şekilde sıralanıyor;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak

KPSS ŞARTI

  • Gerçekleştirilecek olan alım kapsamında 2021 ila 2022 yıllarında düzenlenmiş olan KPSS'den A Grubu KPSS P48 puan türünde en az 70 puan almış olmak

EĞİTİM ŞARTI

  • En az 4 yıllık Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler fakülte/ bölümlerinden mezun olmak

YAŞ ŞARTI

  • 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Yapılacak olan alımlar için Bakan Nebati ilgili açıklamasında Şubat ayını işaret etmiş olsa da 19 Ocak 2023 Perşembe günü yani yarın, saat 17.30 itibarıyla sona ermiş olacak.

İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri