Yavru Vatanda Asgari Ücret Belli Oldu! KKTC Asgari Ücret Ne Kadar?

Türkiye'de 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, asgari ücret 8.506 TL seviyesine çıkarıldığı duyuruldu. Bu kapsamda,...

Türkiye'de 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, asgari ücret 8.506 TL seviyesine çıkarıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, milyonlarca çalışanın alacağı asgari ücret ödemesi netlik kazanırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki asgari ücret de belli oldu.

KKTC Asgari Ücret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, asgari ücrete yapılacak zam belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy'ın açıklamasına göre, asgari ücret 11.800 TL oldu.

Brüt Asgari Ücret

KKTC'de asgari ücretin 11.800 TL olmasının ardından, brüt asgari ücret de belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, brüt asgari ücret 13.563 olacak.

Ocak Ayından İtibaren Uygulanacak

Asgari ücret zammının ne zaman yürürlüğe gireceği netlik kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy'ın açıklamasına göre, 11.800 TL asgari ücret ocak ayından itibaren hayata geçecek.

Ekonomi Haberleri