Yemek ve Yol Ücreti Belli Oldu! Bakan Nebati 2023 Yemek ve Yol Ücretini Açıkladı

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, çeşitli ödemeler ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,...

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, çeşitli ödemeler ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı yemek ve yol ücretlerini açıkladı.

2023 Yemek Yol Ücreti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılında yemek parası istisna tutarı 110 TL olacak. Yol parası istisna tutarı ise 56 TL'ye çıkacak. Söz konusu paylaşımda ''Temmuz ayında 51 liraya çıkardığımız yemek parası istisna tutarını 110 liraya, 25,5 liraya çıkardığımız yol parası istisna tutarını da 56 liraya çıkarıyoruz. Böylece, aylık 2.860 lira yemek parası ile 1.456 lira yol parası ödemeleri de vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebilecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun!'' ifadelerine yer verdi.

Gelir Vergisi Dilimleri de Açıklandı

Bakan Nebati, gelir vergisi dilimlerine ilişkin de bilgi verdi. Bu kapsamda, 2023 yılı için vergi dilimi açıklaması şu şekilde:

''Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıyoruz.''

Ekonomi Haberleri