Yeni Bakan Kurulda Açıkladı! Destek Ödemesi Şaha Kalktı 1-2-3 Çocuğa 3038 TL Oldu

Çocuklu ailelere ödenen destek ödemelerinde artış yaşandı. 1-2-3 çocuğa yapılan destek ödemeleri arttırıldı

Çocuklu ailelere ödenen destek ödemelerinde artış yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere bir çok maddi destek sağlarken, başvurular e-Devlet üzerinden ödemeler ise PTT aracılığı ile sağlanıyor. Bakanlık tarafından en çok kapsamlı olan yardım SED (Sosyal Ekonomik Destek) yardım programı ödemeleri olurken, SED kapsamında bulunan bir ödemeye zam haberi duyuldu. Düzenlenen kurul toplantısı akabinde açıklaması yapılan çocuklu ailelere destek ödemelerindeki zam vatandaşı mutlu etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle de dar gelirli ve hanesinde çocuk bulunan bireylere destek ödemesi yağıyor. Bu ödemeler refah ortamını sağlarken, çocuğun da daha rahat koşullarda büyümesini sağlıyor. Devlet özellikle de eğitim konusunda bir çok destek ödemesi yapıyor. SED desteği başvuru nasıl yapılır? SED ödemeleri ne kadar? Çocuklu hanelere yapılan yardımlar hangileri? İşte detaylar...

SED kapsamında bulunan ve evdeki çocuk sayısına göre ödemesi yapılan yardım tutarı son dakika güncellendiği belirtildi. 2337 TL olan çocuk destek ödemesi 3038 TL'ye yükseltildi. Devletin bakanlığın onayı aldığı kişilere yardım ödemeleri düzenli ya da tek seferlik olarak devam ediyor. Bu kapsamda özellikle de haneye giren maaş miktarı ve çocuk sayısı dikkat çekiyor. Başvuru yapılması ile başlayan süreçte en dikkat çeken bu iki kuralı geçen vatandaş, destek ödemesi almaya hak kazanıyor.

Çocuk Desteği 3038 TL Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında son dakika olarak açıklanan zam haberi şu şekilde; "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı" Yapılan bu açıklama ile birlikte destek ödemesinde gözle görülür yapılan artış, hak sahibi vatandaşı sevindirmektedir. Yardım almaya hak kazanan vatandaşlar, aylık ödemelerini PTT üzerinden çekebilmektedir.

Çocuk Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Bakanlığın sunduğu tüm destek ödemeleri için başvurular e-Devlet üzerinden bakanlığın sayfasına ulaşmanız ile tamamlanabilmektedir. Öte yandan İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri'ne de yapılmaktadır.

Yardımlar nasıl Ödeniyor?

Ekonomik anlamda rahatlama sağlamak amacıyla başlatılan destekler 2 kapsamda sunulmaktadır. Geçici ve sürekli olarak iki şekilde ödenen yardımlarda sürekli olan destekler düzenli olarak ödenmektedir. Geçici olanlar ise tek seferliğe mahsustur.

Ekonomi Haberleri