Yeni Bakandan Yeni Destek! 18 Yaş Altı Çocuğa Tamı Tamına 6.095 TL O Şarta Ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından taptaze bir yardım duyurusu geldi. Yardım kapsamı tamamen çocuklu haneleri ilgilendiriyor

Aile Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Devletin özellikle de ihtiyaç sahibi bireye sunduğu destek ödemeleri adeta hayat kurtarıcı anlamında ve daha fazla refahı sağlamayı hedefliyor. SED ödemeleri de en çok başvuruya açık olan ve en fazla hane ya da bireyin faydalandığı destek programı olarak bilinirken, bu ödemeler çocuk sahibi hanelere sağlanıyor. Bu destek programı aylık 1250 TL destek ödemesi olarak bilinirken, son dakika gelişmelerde ise aylık düzenli olarak 3.038 TL ile 6.095 TL arasında ödeme yapılması planlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 yaşının altında olan bireye yönelik desteklerini sürdürüyor. Her aileye aylık 3.038 TL ile 6.095 TL arasında değişen miktarlarda sosyal yardım parası verilmesi planlanıyor.

SED yardımı adı altında başlatılan yeni program kapsamı ailelerin ekonomik durumlarını düzeltmeye yararken, çocukların eğitim sağlık ve okul masraflarının giderilmesi hedefleniyor. SED yardımları için başvurular devam ediyor. Bu kapsamda hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. En az bir çocuk şartının bulunduğu SED destek ödemeleri kapsamında ailede sosyal güvence olmaması şartı da aranmaktadır. Özellikle de üzerine mal varlığı bulunmayan hanelere ödenen destekler kapsamında bi de hanede suç işleyen birey varlığının olmaması gerekiyor. Belirtilen bu şartları taşıyan her birey 3.038 TL ile 6.095 TL arasında destek ödemesi alacaktır.

SED Yardımı 2 Türde Ödeniyor

3.038 TL ile 6.095 TL SED yardımından faydalanmak için iki seçenek bulunmaktadır. Ya bireysel olarak Kaymakamlıklara gitmek ya da e-Devlet üzerinden Bakanlığın sayfasına ulaşmak. İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen ve belirtilen dilekçeyi doldurma koşulu ile başvurular tamamlanabiliyor. Ya da elektronik ortamda e-Devlet üzerinden başvurular tamamlanabiliyor.

SED Çocuk yardımları her ayın 1-7'si arasında hesaplara otomatik olarak tanımlanmaktadır. Ödemeler, PTT ve Ziraat Bankası hesaplarınıza tanımlanmaktadır. Her sene yeniden değerlendirmeye tabi tutulan başvurular kapsamında hak sahibi vatandaşa ödemeler 12 ay süresince yapılmaktadır.

Hanedeki Çocuk Sayısına Göre Değişiyor

Hanedeki çocuk sayısına göre SED ödemelerinin miktarı değişkenlik göstermektedir. Tek çocuklu ailelere 3.038 TL, iki çocuklu ailelere 4.057 TL, üç çocuklu ailelere 5.076 TL ve dört ve daha fazla çocuklu ailelere 6.095 TL olarak hesaplara yatırılmaktadır.

Destek Ödemeleri Zamlanıyor

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerinin artış göstererek hesaplara yatırılacağını açıklamış bulunmaktadır. SED Yardımı kapsamında ödenen çocuk desteğinin 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseltildiği açıklanmıştır.

Kısacası SED yardımları dar gelirli vatandaşa sadece maddi değil manevi olarak da destek sağlamaktadır. Toplumda dezavantaja hakim olan bireylerin refah payını arttırmanın hedeflendiği bu yardım kapsamları gün gün genişletilerek ve zamlanarak ödenmeye devam ediyor

Ekonomi Haberleri