Yeni Tarımsal Destek Ödemesi 300 Milyon TL'yi Geçti! Çiftçilere Büyük Ödeme Müjdesi

Ağustos ayı boyunca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından farklı tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor.

Ağustos ayinin ilk ve ikinci tarımsal destek ödemeleri geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yattı. Tarım ve Orman Bakanlığı, belirli bir takvime göre tarımsal destek ödemelerini çiftçilere ilettiği için ağustos ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi için bekleyiş devam ediyordu. Söz konusu destek ödemesine dair cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığının resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Bakanlığın yeni destek ödemelerini çiftçilere sağlamasının ardından, desteğin detayları Çiftçiler tarafından merak konusu oldu.

Tarımsal Destek Ödemesi Ağustos 2023

Tarım ve Orman Bakanlığı, ağustos ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini bu hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktardı. Destek ödemesinin verilmesinin ardından, önceki tarımsal desteklerde de olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kamuoyuna bilgi verildi. 300.778.000 TL tutarındaki tarımsal desteğe dair Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ‘’Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 300 milyon 778 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu’’ denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemesi

300 milyon TL seviyesinin üzerindeki tarımsal destek ödemesinin ağustos ayinin ortalarında çiftçilere iletilmesinin ardından, söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları da netlik kazandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki bilgilendirme metnine göre, çiftçilere verilen tarımsal desteğinin alt başlıkları şöyle:

Hayvan Hastalığı Tazminatı desteği kapsamında 123 milyon 468 bin 540 TL,
Süt Analizi desteği kapsamında 86 milyon 214 bin 121 TL,
Yağlı Tohumlu Bitkiler desteği kapsamında 60 milyon 713 bin 671 TL,
Uzman Eller desteği kapsamında 17 milyon 821 bin 825 TL,
Sertifikalı Tohum desteği kapsamında 10 milyon 562 bin 938 TL,
Anaç Koyun-Keçi desteği kapsamında 1 milyon 148 bin 50 TL,
Toprak Analizi desteği kapsamında ise 849 bin 800 TL

Ekonomi Haberleri