Yeni Yıl Gelmeden Zammı Geldi Bile! Suya Yüzde 23 Zam Geldi

Gaziantep Su Kanalizasyon İdaresi tarafından 2023 bütçesinin konuşulduğu genel kurulda su fiyatları netleştirildi. Alınan karar kapsamında Gaski’nin 2023 yılı bütçesi 4 milyar TL olarak belirlenirken, 2023 yılı su fiyatları...

Gaziantep Su Kanalizasyon İdaresi tarafından 2023 bütçesinin konuşulduğu genel kurulda su fiyatları netleştirildi. Alınan karar kapsamında Gaski’nin 2023 yılı bütçesi 4 milyar TL olarak belirlenirken, 2023 yılı su fiyatları da belirlendi. Alınan karar kapsamında 1. Kademe su fiyatlarına yüzde 23 zam yapıldığı duyuruldu. Yapılan zammın 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacağı belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gaski Genel Kurulunun 2023 bütçesi belirlendi. Meclis tarafından alınan karar kapsamında Gaski’nin 2023 yılı gelir bütçesi 3 milyar 275 milyon TL olarak belirlenirken, gider bütçesi de 4 milyar oldu. Bunların harici su fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu.

1 Ocak Tarihinden İtibaren Geçerli!

Gaski tarafından alınan karar kapsamında 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla mesken aboneliklerinde 1. Kademeye yüzde 23 zam yapıldığı duyurulurken, 2. Kademeye ise 1. Kademeye göre yüzde 50 daha fazla zam yapıldığı duyuruldu. Mesken abonelikleri harici işyeri, şantiye, kuyu suyu tarifelerinde olan su fiyatlarına ise %13 zam yapıldı.  Besi organize tarifesi abonelerinin su fiyatlarına da yüzde 23 zam yapıldığı açıklandı. İlden ile farklılık gösteren su fiyatları Gaziantep için zamlanmış olsa da ilerleyen günlerde diğer iller için de zamlanacağı düşünülmektedir.

Ekonomi Haberleri