Yeni Yıl Öncesi Hesaplamalar Hız Kazandı! SSK ve Bağkur Emekli Zammı

Asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla sayılı günler kalması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Maaş zammına dair resmi makamlardan henüz oran telaffuz edilmese de temmuz, ağustos,...

Asgari ücret zammının açıklanması ve yeni yıla sayılı günler kalması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Maaş zammına dair resmi makamlardan henüz oran telaffuz edilmese de temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam netlik kazanacak. Bu kapsamda, temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Yeni yıl öncesinde, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Mevcut durumda 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 30'a yakın zam yapılması durumunda, 4.500 TL seviyesine yükselecek.

Ekonomi Haberleri