Yevmiye Ücretlerine Yüze 134 Zam! Belediye İşçilerine Büyük Müjde!

Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Maaş zamlarının açıklaması ile birlikte, belediye işçileri de toplu iş sözleşmeleri ile birlikte gelecek açıklamaları yakından...

Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Maaş zamlarının açıklaması ile birlikte, belediye işçileri de toplu iş sözleşmeleri ile birlikte gelecek açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Yüzde 134 Zam

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Canpaş emekçilerinin ikinci toplu iş sözleşmesi ile taban yevmiye ücretlerinde en düşük yüzde 134 oranında artış yapıldı. Belediyede asgari ücret ise yemek ve yol dahil 14.375 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımda ''Çanpaş emekçilerinin ikinci Toplu İş Sözleşmesinde taban yevmiyeye yapılan en düşük %134 zam oranıyla belediyemizde asgari ücret yemek ve yol ücreti dahil net 14.375 TL oldu. Çankaya emeğin kalesi olmaya devam edecek.'' ifadeleri yer aldı.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Çeşitli belediyeler, toplu iş sözleşmelerinin imzalanması ile birlikte açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda, ilerleyen süreçte farklı belediyelerden yeni zam duyurularının gelmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri