Yılbaşı İkramiyesi Gibi Yardım! Başvuru Yapana 1250 TL Veriliyor

Devlet tarafından Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek verilmeye devam ediliyor. Devlet tarafından 850 TL ile 1250 TL arasında verilen maddi yardımdan faydalanan kişiler Aralık ayı ödemelerinin ne...

Devlet tarafından Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek verilmeye devam ediliyor. Devlet tarafından 850 TL ile 1250 TL arasında verilen maddi yardımdan faydalanan kişiler Aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili araştırma yapmaktadır. Destekten faydalanan kişiler Aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili araştırma yapmaktadır.

Aralık Ayı Destek Ödemeleri Yatırıldı Mı?

Her ayın belirli günlerinde hesaplara yatırılan Aralık ayı destek ödemeleriyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada:

"Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır." denildi

Sosyal Yardımlara Zam Geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından sosyal desteklere zam geldiği duyuruldu. Bakan Derya Yanık tarafından:

"Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır” denildi.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından verilen aile destek paketi başvuru şartları arasında yer alan şartları karşılıyorsanız eğer siz de başvuru yapabilirsiniz. Başvuru şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Türkiye Genelinde ikamet ediyor olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Evin içerisinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan birinin olmaması gibi şartlar yer alır.

Nereden Başvuru Yapılır?

Aile Destek Paketi programından faydalanmak isteyen kişiler başvurularını e-Devlet platformu üzerinden başvuru yapılmakla beraber aynı zamanda başvurular ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabilmektedir.

Ekonomi Haberleri