Yine Zam Haberi! Artık Ekmeğe Bin TL Vereceğiz!

Hemen herkes tarafından tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da ekmek fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Yapılan açıklamada 200 gram ekmek daha önce 3.5 TL’den satılırken şimdi gelen zamla beraber 4 TL’ye yükseltildi. Yapılan...

Hemen herkes tarafından tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da ekmek fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Yapılan açıklamada 200 gram ekmek daha önce 3.5 TL’den satılırken şimdi gelen zamla beraber 4 TL’ye yükseltildi. Yapılan zamma da her zamanki gibi gerekçe olarak artış gösteren maliyetler gösterildi.

5 Kasım 2022 Cumartesi günü etiketlere yansıyacak olan ekmek fiyatları en son Haziran ayında %40 oranında zamlanmıştı. Yapılan zam sebebiyle 200 gram ekmek 2.5 TL’den satılırken, 3.5 TL’ye yükseltilmişti. Şuanda gelen zamla beraber 200 gram ekmek 4 TL oldu.

4 Kişilik Ailenin Sadece Ekmek Masrafı Bin TL!

2022 Yılı içerisinde sadece Konya ili için ekmeğe gelen zam miktarı %100 olarak tespit edildi. Konuyla alakalı İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından açıklama yapıldı. Fahrettin Yokuş tarafından yapılan açıklamada:

“Konya’da ekmek fiyatları 3,5 TL’den 4 TL’ye yükseldi. Son 1 yılda sadece ekmeğe yapılan zam % 100'ü buldu. Artan maliyetler fırıncı esnafımızı da zor durumda bırakıyor. Bu nedenle maliyetlerin derhal düşürülmesi gerekiyor. Her gün üst üste gelen zamlar vatandaşlarımızı da canından bezdirdi. Gıda fiyatlarındaki fahiş artıştan sonra vatandaşlarımız çoğunlukla ekmek tüketimini artırmak durumunda kaldı.

4 kişilik bir ailenin günde 8 ekmek yediğini düşünürsek sadece ayda yaklaşık bin lira ekmeğe verecek. Saray iktidarı ülkemizi sefalete sürükledi. Yazık oluyor milletimize” denildi.

Ekonomi Haberleri