Yumurtaya Zam Geldi! Yumurta Fiyatlarındaki Artış Dikkat Çekti

2023 yılıyla birlikte pek çok ürün ve hizmete zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Et ve tavuk ürünleri de 2023 zamlarından etkilendi. Geçen ay 67 TL'ye satılan 30'lu yumurta 77 ile 82 TL arasında satılmaya başlandı.Ramazan ayına...

2023 yılıyla birlikte pek çok ürün ve hizmete zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Et ve tavuk ürünleri de 2023 zamlarından etkilendi. Geçen ay 67 TL'ye satılan 30'lu yumurta 77 ile 82 TL arasında satılmaya başlandı.

Ramazan ayına kısa bir zaman kala zam haberleri de gelmeye başladı. Özellikle et ve tavuk ürünlerinde büyük zamlar görülüyor. Kırmızı ette şap vakasının ardından yaşanan karantina uygulamaları da zamma etkili olurken, beyaz et ve yumurtada da fiyat artışı meydana geldi.

Sofraların baş tacı yumurtada son bir ayda görülen zam dikkatleri çekti. Önceki zamanlarda 30'lu fiyatı 50 TL'ye kadar inen yumurta yine yükselişe geçti.

Önceki ay 30'lu yumurtanın kolisi 67 TL civarında satılırken bu ay 76 TL'yi (Medium Boy) buldu.

Zincir marketlerde yumurtanın kolisi 76 ile 78 TL arasında satılırken marketlerde ise 82 TL'den satıldığı belirlendi. Bu değişimin ise boy farkından kaynaklandığı ifade edildi.

Ekonomi Haberleri