Yurt Dışına Çıkacaklar Dikkat! Fiyatı 3295 TL Oldu

Asgari ücrete gelen zamların ardından hemen her belge ve her evrak zamlandı. 2022 yılının son aylarından beri gündemde yer edinen pasaport fiyatları Resmi Gazete’de yayınlanarak belli oldu. Yeni yıla girdiğimiz bugünlerde ülke...

Asgari ücrete gelen zamların ardından hemen her belge ve her evrak zamlandı. 2022 yılının son aylarından beri gündemde yer edinen pasaport fiyatları Resmi Gazete’de yayınlanarak belli oldu. Yeni yıla girdiğimiz bugünlerde ülke gündemini meşgul eden pasaport fiyatlarını sizler için derledik. Özellikle sürekli yurt dışına çıkmak zorunda olan kişiler için 6 aylık, 1 yıllık, 3 yıllık ve 10 yıllık pasaport bedellerini derledik.

Yurt dışına çıkmak için zorunlu olan pasaportta diğer evraklar gibi zamlandı. En az 6 ay en fazla da 10 yıl olmak üzere çıkarılan pasaport ücretleri 2022 yılı yeniden değerleme oranına göre değişiklik gösterdi.

Pasaport Bedeli Zamlandı!

Resmi Gazete’de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan karar kapsamında pasaport bedeli 501 TL olarak güncellendi. Pasaport bedelinin yanı sıra pasaport harçları da zamlandı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Pasaport Hizmetleri sayfasında pasaport harçları hakkında yeni bir liste yayınlandı. Yayınlanan liste kapsamında:

6 Aylık pasaport harcı 689,70 TL

1 Yıllık pasaport harcı 1008,30 TL

2 Yıllık pasaport harcı 1646,10 TL

3 Yıllık pasaport harcı 2338,50 TL

4-10 Yıllık pasaport harcı 3295,50 TL

Pasaport Almak İçin Gereken Belgeler

Pasaport almak için gereken belgeler arasında yer alan belgeleri temin ettikten sonra siz de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için gereken belgeler arasında:

  • Kimlik kartı, nüfus cüzdanı ya da geçici kimlik belgesi,
  • Biyometrik fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş),
  • Muvafakatname (Yasal temsilci başvuru merkezinde değilse, kısıtlı kişiler ve çocuklar için),
  • Öğrenci Belgesi (Harçsız pasaport başvurusu için),
  • Başvuru öncesinde defter ve pasaport harç bedelinin ödenmesi,
  • Eski pasaport (Daha önce alınmış, iptal edilmemiş pasaport var ise) yer alıyor.

Ekonomi Haberleri