Yüzde 100 Zam Geliyor! Memurlar Bu Habere Çok Sevinecek

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca memur, maaşlarına yapılacak zam oranını araştırmaya başladı. Maaş zamları için enflasyon verileri takip edilirken, memurları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yapılacak...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca memur, maaşlarına yapılacak zam oranını araştırmaya başladı. Maaş zamları için enflasyon verileri takip edilirken, memurları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte, memurların saat başı fazla mesai ücretlerine, yüzde 100 oranında zam gelecek.

Memurların Fazla Mesai Ücretleri Ne Kadar?

Meclis çalışmaları, ekim ayı itibariyle başladı. Çok yoğun bir gündem ile çalışmalarını sürdüren TBMM'de, memurları ilgilendiren fazla mesai ücreti konusu da ele alınacak. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde yer alan düzenlemeyle birlikte, 2 lira 70 kuruş olarak belirlenen saat başı fazla mesai ücreti, yüzde 100 oranında yapılacak artış ile 5 lira 40 kuruş seviyesine çıkarılacak.

Düzenleme 1 Ocak'ta Yürürlüğe Girecek

Memurların saat başı fazla mesai ücretine yapılacak zam, 1 Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek. Fazla mesai ücretinin yanı sıra, memur maaşlarında gerçekleşecek zam da merakla bekleniyor. Çalışanların ve emeklilerin maaş zamları için yıl sonundaki enflasyon verileri dikkate alınacak. Enflasyon verileri doğrultusunda, milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, hiç kimsenin enflasyon altında ezdirilmeyeceğini vurgulamıştı.

Ekonomi Haberleri