Yüzde 115 Artış Yapıldı! Merakla Beklenen Artışı Bakan Nebati Açıkladı

Yeni yıl ile birlikte, çeşitli ödemelerde yapılacak artışlar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanları ilgilendiren...

Yeni yıl ile birlikte, çeşitli ödemelerde yapılacak artışlar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanları ilgilendiren konularda bilgilendirme yaptı. Bakan Nebati, 2023 yılında yemek ve yol parası istisna tutarının ne kadar olacağını açıkladı.

2023 Yemek Parası İstisna Tutarı

Bakan Nureddin Nebati'nin paylaşımına göre, temmuz ayından 51 liraya çıkan yemek parası istisna tutarı, yaklaşık yüzde 115 oranında artış ile 110 TL seviyesine çıkacak.

2023 Yol Parası İstisna Tutarı

2023 yılı yol parası için istisna tutarı da belli oldu. Bakan Nebati, 25,5 TL olan yol parası istisna tutarının ise 56 TL çıkarılacağını belirtti.

Gelir Vergisi Tarifesi Açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir süredir merakla beklenen gelir vergisi tarifesini de açıkladı. Söz konusu açıklamaya göre, gelir vergisinin ilk dilimi 32 bin TL'den 70 bin TL'ye, ikinci dilimi 70 bin TL'den 150 bin TL'ye, üçüncü dilimi 250 bin TL'den 550 bin TL'ye ve dördüncü dilimi se 880 bin TL'den 1.9 milyon TL'ye çıkacak. Bakan Nebati vergi dilimi artışına dair ''Asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranındaki artış, gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansımış; böylelikle ücretli çalışanların ödeyeceği verginin azalması sağlanmıştır.'' dedi.

Ekonomi Haberleri