Yüzde 124'lük Artış! Sağlık Sigortalarında Dev Zamlar Kapıda

Vatandaş devlet hastanelerindeki uzun kuyruklar ve özel hastanelerdeki yüksek fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Geçim sıkıntısındaki vatandaş için özel hastaneye gitmenin yanında özel sağlık sigortası...

Vatandaş devlet hastanelerindeki uzun kuyruklar ve özel hastanelerdeki yüksek fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Geçim sıkıntısındaki vatandaş için özel hastaneye gitmenin yanında özel sağlık sigortası yaptırmak da hayal olacak. Özel sağlık sigortalarına zam geliyor. Yapılacak zammın yüzde 100'ü aşması bekleniyor.

Uzun kuyrukları beklemek istemeyen vatandaşlar özek sağlık sigortasına yöneliyordu ancak primler bir hayli arttı. Fiyatlarda, önceki sene göre yüzde 124 artış kaydedildi. Senelik prim 4 asgari ücret tutuyor, tutar ise 20 bin liradan fazla.  Öte yandan, özel sağlık sigortası primleri yaşa ve riske göre daha da yükselebiliyor.

Özel Sağlık Sigortası Primleri Ne Kadar?

Özel sağlık sigortası priminin senelik 24 bin, aylık ise 2 bin liraya denk geldiğini ifade eden İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, devlet hastanelerinde özellikle tahlil ve emarda çok uzun süre olan randevuların olduğunu belirtti. Bağcı, “Bunları orada görenler özel sağlık sigortasına ciddi anlamda yöneliyor” ifadesini kullandı.

FOX Tv'de yer alan habere göre yükselen enflasyon ve döviz kuru hastanelerin maliyetini yükseltti. Özel sigortaya ilgi de artınca fiyatlar yükseldi. Primleri biraz daha uygun diye tamamlayıcı sağlık sigortası tercih ediliyor. Ancak ona da zam gelmesi bekleniyor.

Yüzde 100'ün Üstünde Artış Bekleniyor

Bağcı, “Tamamlayıcı sağlık sigortasına dönüp baktığımızda 3400 ila 4200 TL arasında bir prim çıkabiliyor. Önümüzdeki yılda tamamlayıcı sağlık sigortasında yüzde 100’den aşağı bir artış olmayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri