Yüzde 30 İndirimli Olacak! Büyük Müjdeyi Bakan Duyurdu

Tüm öğretmenlere özel anlamlı bir Öğretmenler Günü hediyesi de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.Ülkemizde her sene 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 1928 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder...

Tüm öğretmenlere özel anlamlı bir Öğretmenler Günü hediyesi de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.

Ülkemizde her sene 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 1928 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım, 1981 senesinden bu yana Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak kutlanır.

Aileden sonra en büyük eğitimi aldığımız, öğrenim gördüğümüz okullarda görevli öğretmenlerimize olan minnetimizi bir kez daha dile getirdiğimiz 24 Kasım, ülkemizde büyük bir önemle kutlanmaya devam ediyor. Çok sayıda etkinliklerin düzenleneceği günde belediyeler ve bakanlıklar da öğretmenler için müjdelerini duyuruyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün okulların ara tatilden döndüğü ilk günde Ankara'daki Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenler ve öğrencilerle buluştu.

Müjdeyi Tarih Vererek Duyurdu

Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar öğretmenevlerinin restoran ve kafelerinden yüzde 30 indirimli yararlanabileceğini açıkladı.

Öğrencilere başarı dileklerini ileten Bakan Özer, öğretmenler odasına da konuk oldu. Bakan Özer, öğretmenlerle sohbet ettiği sırada büyük müjdeyi duyurdu. Özer, "Daha önceden, öğretmenlerimizin, öğretmenevlerinden yüzde 50 indirimle yararlanmaları ile ilgili bir imkan getirmiştik. Şimdi bu imkanı daha genişletiyoruz. Bugünden itibaren 31 Aralık'a kadar öğretmenlerimiz, tüm öğretmenevi restoranları ve kafelerinden de yüzde 30 indirimli faydalanabilecekler. Öğretmen haftası nedeniyle inşallah bu kapsamı daha genişleteceğiz. Tüm imkanlarımızla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere özel yapılacakları duyurmuştu. İBB, öğretmenlere ücretsiz ulaşım sağlayacak, belediyeye bağlı kitapçılarda ve müzeler de ise indirim yapılacağı açıklanmıştı.

Ekonomi Haberleri