Yüzde 30 Maaş Zammı Açıklandı! Maaşlardaki Artış İçin İmzalar Atıldı

Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile...

Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediye yönetimleri arasında görüşmeler sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakata varılması halinde, belediye yönetimleri ve sendikalar kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Yüzde 30 Zam

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi ile Yozgat Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ile birlikte, yüzde 30 oranında artış sağlandı. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, asgari ücretin yaklaşık 2 katı olan maaşın hayırlı olması için temennide bulundu.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaşları için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandıkça açıklamada bulunuluyor. Bu çerçevede, maaş zamlarına ilişkin açıklamalara ulaşmak ve detaylı bilgilere erişmek isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya adreslerini ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri