Yüzde 51 Zam Müjdesi! 2 Yıllık Toplu İş Sözleşmesi Belediye Tarafından Açıklandı

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz süreçte netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz süreçte netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 51,52 Zam

Silivri Belediyesi Ezgi A.Ş. bünyesinde çalışan 984 işçiyi kapsayan 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili belediyenin resmi internet sitesinde açıklama yapıldı. Silivri Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesine dair yayınlanan bilgilendirme metninde, 31.12.2022 tarihi itibariyle en düşük 250,80 TL/Gün- 7.524,00 TL /Ay olan çıplak ücretler, 01.01.2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 51,52 artışla 380 TL / Gün- 11.400,00 TL/Ay’a yükseldiği açıklandı.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında yoğlu iş sözleşmesi için görüşmeler devam ederken, mutabakata varılması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. İlerleyen süreçte, sendikalar ile anlaşma sağlanması halinde yeni duyuruların gelmesi bekleniyor. Maaş zammı ile ilgili güncel gelişmeler ile ilgili belediyeler resmi internet siteleri üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar.

Ekonomi Haberleri