Yüzde 52 Zam Müjdesi Bugün Açıklandı! En Düşük Maaş 15 Bin 500 TL Seviyesine Çıktı

Maaş zammının belirlenebilmesi için temmuz ayında da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, maaş zammı için anlaşmaya varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretlerinin maaşlarına haziran ayında yüzde 34 oranında zam yapılmıştı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 8.506 TL olan asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükseldi. Memur ve emekli maaşları ise altı aylık enflasyon verilerine göre belirlendiği için haziran ayı enflasyon rakamlarının 5 Temmuz tarihinde TÜİK tarafından duyurulması ile birlikte, emekli ve memur maaş zammı da netlik kazandı. Emekli maaşlarında yüzde refah payı da eklenerek yüzde 25 zam yapılırken, memur maaşlarında ise yüzde 17.55 enflasyon zammı ve 8 bin 77 TL artış sağlandı. Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin merakla beklediği maaş zamlarının haziran sonunda ve temmuz başında ilan edilmesi ile birlikte, toplu iş sözleşmelerinin ardından yapılacak zam duyuruları yakından takip edilmeye başlandı.

Maaşlara Yüzde 52,6 Zam

Hizmet İş Sendikası ile Toroslar Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlara yüzde 52.6 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, en düşük maaş 15 bin 500 TL oldu. Sosyal haklarda da yüzde 100 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesine dair bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz “Yaptığımız görüşmeler neticesinde belediyemizde en düşük şirket çalışanı maaşı, 8 bin 768 TL iken yemek bedeli ile birlikte yüzde 52,6 zam ile 15 bin 500 TL’ye artırdık. Ocak ayından bu yana yapmış olduğumuz zam yüzde 150 oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Personelimizin sosyal haklarına da pozisyonuna göre yüzde 100’ün üzerinde zam yaptık. Ramazan Bayramı ücretini 484 TL iken bin TL’ye, Kurban Bayramı bedelini 2 bin TL’ye yükselttik. Bugüne kadar 12 yevmiye olan tediye bedelini de 18 yevmiyeye çıkardık. Her zaman daha iyisini aramak, yapmak bizim görevimiz. Toplu İş Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Toroslar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 52,6 oranında artış sağlanırken, yurt çapındaki farklı belediye yönetimleri ile sendikalar arasında da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde mutabakata varılması halinde, temmuz ayında maaş zamlarına dair yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri