Yüzde 53 Maaş Zammı Bayram Öncesinde Açıklandı! 1.000 TL Bayram İkramiyesi Verildi

Haziran ayının son günleri itibariyle, maaş zamları ile ilgili ülke genelindeki çeşitli kurumlar kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Temmuz ayına birkaç gün kala, gündemin en çok konuşulan konuları arasında ilk sıralarda maaş zamları yer alıyor. Emekli ve memur maaşları için temmuz ayında açıklanacak enflasyon rakamları beklenirken, asgari ücret zammı da Kurban Bayramı öncesinde açıklandı. İşçi ve işveren temsilcileri ile yapılan toplantıların ardından açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretli milyonlarca çalışanı ilgilendiren maaş zammını duyurdu. 7 milyondan fazla çalışanın maaşlarına yüzde 34 oranında zam yapılması ile birlikte, asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükseldi. Asgari ücret zammının da netlik kazanmasının ardından, çeşitli kurumlardan gelecek maaş zammı açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Maaşlara Yüzde 53 Zam

Canik Belediyesi personellerinin maaş zammı belli oldu. İşçi maaşlarında yüzde 53 oranında artış sağlandı. Söz konusu maaş zammına dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ‘’Canik için sarf edilen emek, dökülen alın teri bizler için kutsaldır. İlçemiz için gece gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarımızın maaşlarına yeni açıklanan asgari ücret üzerinden yüzde 53 oranında zam yaptık. Gerçekleştirdiğimiz maaş zammı ile şehrimizde en yüksek işçi maaşı ödeyen belediye ünvanımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum tüm ekip arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Bayram İkramiyesi Müjdesi

Maaşlara yüzde 53 oranında artış yapılacağının açıklanması ile birlikte, Canik Belediyesi personellerine Kurban Bayramı öncesinde verilecek olan ikramiye de açıklandı. Belediye başkanının açıklamasına göre, 1.000 TL’lik ikramiye çalışanlara iletildi.

Maaş Zamları Haziran 2023

Canik Belediyesi personellerinin maaş zammına dair kamuoyuna bilgi verilirken, farklı belediyelerde de sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. İlerleyen süreçte, gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması halinde kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

Temmuz 2023 Emekli Memur Zammı

Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılması ve toplu iş sözleşmesi imzalandıkça belediyelerin maaş zammına dair bilgi vermesi ile birlikte, memur ve emekli maaşları için araştırmalar hız kazandı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam, Kurban Bayramı sonrasında belli olacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının 5 Temmuz’da ilan edilmesi ile birlikte, milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı belli olacak.

Ekonomi Haberleri