Yüzde 60 Zam Müjdesi! Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Maaş zamlarına dair açıklamalarının yapılmasının ardından, belediye işçileri de toplu iş sözleşmeleri ile birlikte gelecek duyuruları...

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Maaş zamlarına dair açıklamalarının yapılmasının ardından, belediye işçileri de toplu iş sözleşmeleri ile birlikte gelecek duyuruları takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 60 Zam Yapılacak!

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte, memur sendikası TÜMBELSEN ile toplu iş sözleşmesinin imzalandığını belirtti. Söz konusu toplu iş sözleşmesine göre, maaşlara yüzde 60 zam yapılmasına karar verildi. Konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında ''Belediyemizdeki yetkili memur sendikası TÜMBELSEN ile 5. dönem toplu iş sözleşmesini imzalandık. Halka yüksek düzeyde hizmeti sürdürmeye aynı zamanda çalışma barışının korunması hem de emekçileri alın terinin hakkının sağlanması noktasında yüzde 60 oranında zam yapılmasını içeren toplu sözleşmeye imza attık. Tüm kesimleri gözeterek imzaladığımız sözleşmenin, mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.'' ifadeleri yer aldı.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, açıklamalar gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki süreçte farklı belediyelerden maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yapılabilir.

Ekonomi Haberleri