Yüzde 64 Zam Müjdesi! En Düşük İşçi Maaşının 12.300 TL Olduğunu Belediye Başkanı Açıkladı

Asgari ücret zammı geçtiğimiz yılın son günlerinde açıklanırken, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ise ocak ayının ilk günlerinde netlik kazandı. Bu kapsamda, milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli...

Asgari ücret zammı geçtiğimiz yılın son günlerinde açıklanırken, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ise ocak ayının ilk günlerinde netlik kazandı. Bu kapsamda, milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, belediye işçilerinin maaşlarına yapılacak zam ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, maaş zammına ilişkin kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 64 Zam!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, işçilerin maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Söz konusu açıklamaya göre, maaşlara yüzde 64,27 oranında zam yapıldı ve en düşük işçi maaşı da 12.300 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin yapılan paylaşımda ''Geçtiğimiz yıl DİSK/Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi doğrultusunda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulundurarak dahil ettiğimiz enflasyon oranı kadar zam maddesi ile bu yıl tüm işçi ücretlerine yüzde 64,27 oranında artış uyguluyoruz.

Böylelikle belediyemiz bünyesinde en düşük işçi ücreti 12.300 TL olacaktır. Ayrıca 2022 temmuz ayında uyguladığımız %24'lük iyileştirme ile 1 yıl içerisinde toplamda yüzde yüzde 88,27 artış uygulamış oluyoruz. Emekçilerimizi yüksek enflasyona karşı korumak için atılması gereken tüm adımları kararlılıkla attık, atmaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma verdikleri emekler için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadeleri yer aldı.

Maaş Zammı Açıklamaları Gelmeye Devam ediyor

Belediyeler ile sendikalar arasında mutabakat sağlandıkça, maaş zammına ilişkin duyurular geliyor. Önümüzdeki günlerde, farklı belediyeler de maaş zammı ile ilgili açıklamalar yapabilir.

Ekonomi Haberleri