Yüzde 75 Maaş Zammı Müjdesi Geldi! Ağustos Ayının İlk Gününde Zam Duyurusu Yayınlandı

Maaş zammlı ile ilgili ağustos ayının ilk gününde de farklı kurumlardan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ağustos ayında da maaş zammı açıklamaları yakından takip ediliyor. Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanırken, ağustos ayının ilk gününde de memur ve memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeler başladı. Söz konusu gelişmelerin yanı sıra, sendikalar ile belediye yönetimleri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden gelecek açıklamalar da merak ediliyor.

Sosyal Haklarda Yüzde 100 Artış

Tepebaşı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza altına alınırken, belediyenin resmi internet sitesinde de toplu iş sözleşmesinin detaylarına dair bilgi verildi. İki yıl geçerli toplu iş sözleşmesine dair yayınlanan bilgilendirme metninde ‘’Toplu iş sözleşmesi, 15.07.2023 – 15.07.2025 tarihlerini kapsıyor. Sözleşme, daimi işçilerin iş güvencesi ve ücretlerinde artış sağlıyor. Sözleşme ile çalışanların sosyal haklarında 2 yıl için toplam yüzde 100 artış sağlanırken, yine işçilerin almakta oldukları yevmiyelerinde ortalama yüzde 75 artış yapıldı. Ayrıca 15 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere; 6’şar aylık dilimlerde oluşacak enflasyona ek olarak 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 2, 2024’ün ikinci 6 ayı için yüzde 3 ve 2025’in de ilk 6 ayı için yüzde 2 oranında artış sağlanacak’’ denildi.

Toplu İş Sözleşmesi Ağustos 2023

Belediye-İş Sendikası ile Tepebaşı Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından açıklamada bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Tepebaşı Belediyesi, Türkiye’de yükselen belediyelerden bir tanesidir. Bu emeği birlikte ortaya koyuyoruz ve emekçimizin mağdur olmasını isteyecek son kişi benim. Hep birlikte bu noktalara geldik, 20 yıllık emeğimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birbirimize destek vererek, yan yana durarak yolumuza devam edeceğiz. Daima emeğin ve emekçinin yanında olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz. Toplu iş sözleşmesinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” derken, farklı belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Önümüzdeki süreçte maaş zammı için anlaşma sağlandıkça yeni açıklamalar gelebilir.

Ekonomi Haberleri