Zam Açıklandı! Maaşlara Yüzde 45 Zam Yapıldığı Duyuruldu

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanması, en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi ve...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanması, en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi ve kamu işçilerinin maaşlarında toplu iş sözleşmesi ile birlikte yüzde 45 oranında artış sağlanması sonrası, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediye yönetimleri arasında görüşmeler sürerken, toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 45 Zam!

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Salim Alan'ın maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yüzde 45 zam ile ilgili bilgi veren Başkan Alan ”720 emekçi Belediye Şirket İşçimizi ilgilendiren toplu sözleşmeyi Belediye-İş Sendikası ile imzaladık. Kıymetli personellerimizin ücretlerine toplamda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu işçilerine verdiği yüzde 45 oranında artış sağladık. Rabbim aileleriyle birlikte sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Maaş Zammı 2023

Zonguldak Belediyesi'nin yanı sıra, ülke genelindeki çeşitli belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapılıyor. Önümüzdeki süreçte de toplu iş sözleşmesi imzalanması ve maaş zammının belli olması durumunda kamuoyuna bilgi verilecek.

Ekonomi Haberleri