Zam Müjdesi Bugün Açıklandı! Yaşlı ve Engelli Aylıkları Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylığı ödemesi ile ilgili bilgi verdi.

Asgari ücretin yüzde 34 oranında artması ve yaklaşık 7 milyon çalışanın maaşının 11 bin 402 TL’ye yükselmesi, enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın memur maaşlarında eklenmesi ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Sosyal yardım alan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelecek açıklamaları yakından takip ederken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da engelli ve yaşlı aylıklıkları ile ilgili bilgi verdi.

Engelli ve Yaşlı Aylığı Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı engelli ve yaşlı aylıkları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Emekli ve memur maaşlarının netlik kazanmasının ardından yapılan açıklamaya göre, yaşlı aylığı 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelliği aylığı ise 2.811 TL'ye yükseldi.

Sosyal Yardım Zammı Son Durum

Engelli ve yaşlı aylıklarına zam yapılırken, diğer destek ödemelerinde artış miktarı da merak ediliyor. Toplumun farkı kesimleri için hayata geçitilen çeşitli destek ödemelerine ilerleyen günlerde zam yapılması ve zamlı tutar ile ilgili Bakanlığın açıklamada bulunması bekleniyor.

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Sosyal yardım ödemelerinde yaşanacak artışlara dair gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, Aile Destek Programı ödemeleri de merak ediliyor. Temmuz ayı ödemesi ile birlikte Aile Destek Paketi'nin sona ereceği düşünülürken, geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı ödemelerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Aile Destek Programı’nın uzatılacağının duyurulamsının ardından, zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Aile Destek Paketi’ne zam geleceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre destek ödemesinin tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Ekonomi Haberleri