Zam Müjdesi! En Düşük Maaş 17.955 TL Seviyesine Yükseldi

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde maaş zammına dair anlaşmaya varılması...

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde maaş zammına dair anlaşmaya varılması halinde, kamuoyuna bilgi veriyorlar. Bu kapsamda, belediye personelleri de toplu iş sözleşmesi sonucunda yayınlanacak duyurular belediye personelleri tarafından yakından takip ediliyor.

En Düşük Maaş 17 Bin 955 TL Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel–İş Sendikası 2 ve 9 No’lu Şubelerin örgütlü bulunduğu İZENERJİ’de toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yüzde 68 oranında zam ile birlikte, taban maaş 17.955 TL seviyesine çıktı. Maaş zammına dair açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tabanda 17 bin 955 lira net. İkramiye ve yan gelirlerle 22 bin. Taban bu. İZELMAN ve İZENERJİ’yi tabanda eşitledik. Eşit işe eşit ücret bu kurumun sağlığı açısından, İzmir’in, bu memleketin sağlığı açısından çok önemli. Eşit işe eşit ücretin olmadığı bir yerde haktan, hukuktan, adaletten bahsedemezsiniz. O nedenle de birinci önceliğimiz bu. Bu varacağımız en iyi, en ileri nokta değil. Daha göreceğimiz güzel günler var. Hiç kuşkunuz olmasın. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi devam ederken, önümüzdeki günlerde maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri