Zam Müjdesi! Maaşlara Yüzde 60 Zam Yapılacağı Resmen Açıklandı

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediye...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında belediye çalışanlarının maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakata varılması halinde, maaş zammına dair kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 60 Zam!

Tuşba Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlardaki yüzde 60 oranındaki artışa dair açıklamada bulunan Belediye Başkanı Salih Akman “İmkânlarımız dâhilinde ve günün şartlarını dikkate alarak yaptığımız toplu iş görüşmesi neticesinde ulaşabileceğimiz en güzel noktada uzlaşmaya vardık. Sosyal haklar ile birlikte yüzde 60 oranında zam uyguladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana ise siz değerli emekçi kardeşlerimize enflasyon farkı ile birlikte yüzde 600 oranında zam yaptık. Alın terinin karşılığı olan zamlar annenizin ak sütü gibi sizlere helal olsun” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Tuşba Belediyesi personellerinin maaş zammı için toplu iş sözleşmesi imzalanırken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zammı ile ilgili araştırma yapıyorlar. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammına dair yeni duyurular yayınlanabilir.

Asgari Ücret Zammı 2023

Belediye personellerinin maaş zammı için sendikalar ile belediyeler görüşürken, asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi de temmuz ayında yapılacak ara zammı merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkacağını belirtmişti. Güncel kurla yapılan hesaplamalara ve konuşulan iddialara göre, asgari üret 10 bin TL ve üzerine çıkabilir.

Temmuz Ayı Memur Zammı

Memur zammı belirlenirken, TÜİK'in altı aylık enflasyon verilerine bakılıyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranları belli oldu ancak mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklandı. Söz konusu verilerin TÜİK tarafından ilan edilmesinin ardından, memur zammı için daha net bir tablo oluşacak.

SSK ve Bağkur Emekli Zammı 2023

Memur maaşlarında olduğu gibi emekli maaşlarında da enflasyon verileri baz alınıyor. Ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon rakamlarına göre, dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı. Emekli maaşlarına yapılacak zam da mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Bu nedenle, milyonlarca çalışan, emekli ve memur maaş zamları için TÜİK'in enflasyon verilerini yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri