Zam Müjdesi! Maaşlarda Yüzde 30 Artış İçin İmzalar Atıldı

En düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi, kamu işçilerinin maaşlarında toplu iş sözleşmesi ile birlikte yüzde 45 oranında artış sağlanması ile birlikte, belediye personelleri de...

En düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi, kamu işçilerinin maaşlarında toplu iş sözleşmesi ile birlikte yüzde 45 oranında artış sağlanması ile birlikte, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Belediye personelleri de mayıs ayı itibariyle toplu iş sözleşmesinin ardından yapılacak maaş zammı açıklamalarını yakından takip ediyorlar.

Yüzde 30 Zam Açıklandı

Yozgat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, belediye personelinin maaşlarında yüzde 30 oranında artışa gidildi. Maaş zammına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, maaş zammı ile birlikte, asgari ücretin yaklaşık 2 katı olan maaşların işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplu İş Sözleşmesi 203

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personellerinin maaş zammına dair toplu iş sözleşmesi görüşmeleri de yakından takip edilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde, farklı belediyeler de maaş zammına dair yeni duyurular yayınlanabilir. Söz konusu maaş zamlarına ilişkin ayrıntılı bilgilere, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya adreslerinden erişilebilir.

Ekonomi Haberleri