Zam Müjdesi! Ücretlerde Yüzde 56 Oranında Zam Yapıldı

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar....

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, maaş zammı için anlaşmaya varılması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor.

Günlük Ücretlerde Yüzde 56 Artış

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube arasında, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan kadrolu işçiler için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu anlaşma ile beraber, günlük ücretlerde yüzde 56 oranında artış sağlandı. Gerçekleşen artışın ardından, 333,60 lira olan kadrolu işçi günlük ücreti 520,50 liraya yükselirken, giydirilmiş (sosyal haklarla birlikte) aylık ortalama 12 bin 897 lira olan kadrolu işçi ücreti, giydirilmiş (sosyal haklarla birlikte) aylık ortalama 18 bin 71 liraya çıktı.

Toplu İş Sözleşmeleri 2023

Sendikalar ile belediyeler maaş zammı için görüşme yaparken, önümüzdeki süreçte, maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri