Zam Yapılacak! 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplamalar Hız Kazandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşına zam yapılmasının ardından, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammına dair araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ve asgari ücrete ne zaman zam geleceği merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

8.506 TL olan asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücrete zam yapılacak mı sorusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında zam yapılacağını belirtti.

Asgari Ücrete Ara Zam Var Mı?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağının açıklanmasının ardından, zam oranı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Asgari ücret zammı için henüz oran belli oldu. Memur ve emekli maaşları belirlenmesinde enflasyon verileri dikkate alındığı için asgari ücretin için de enflasyon verilerinin belirleyici olması bekleniyor. Bu çerçevede, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, asgari ücret zammı da hesaplanacak.

Ekonomi Haberleri