Zamlı Asgari Ücret O Tarihte Verilecek! 7 Milyon Asgari Ücretli Çalışanın Beklediği Tarih Belli Oldu

Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılması ile birlikte, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu.

Asgari ücret zammı geçen hafta belli oldu. Yüze 34 oranında zam yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından ilan edildi. Gerçekleşen artış ile birlikte, net asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükselirken, brüt asgari ücret ise 13 bin 414 TL’ye çıktı. Söz konusu maaş zammının belli olmasının ardından, yeni asgari ücretin ne zaman verileceği araştırılıyor. Asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi, temmuz ayında mı yoksa haziran ayında mı zamlı maaşların verileceğini merak ediyor.

Zamlı Asgari Ücret Ne Zaman Verilecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısında işçi ve işveren temsilcileri anlaştı ve net asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükseldi. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın zamlı maaşlarının belli olmasının ardından, 11.402 TL’nin ne zaman verileceği merak konusu oldu. Zamlı asgari ücret 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak ve ağustos ayı itibariyle 11 bin 402 TL verilecek.

Asgari Ücret Zammı Kaç Ay Geçerli?

Asgari ücret yüzde 34 oranında artış sonrasında 11.402 TL seviyesine yükselirken, yeni ücretin hangi tarihe kadar geçerli olduğu da araştırılıyor. Asgari ücret zammı 1 Ocak 2024’e kadar geçerli olacak. Aralık ayının son günlerinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde tekrar bir araya gelmesi ve zam oranını görüşmesi bekleniyor.

Sosyal Yardım Zammı 2023 Temmuz

Haziran ayının son günlerinde asgari ücrete yüzde 34 oranında zam gelmesi, memur ve emekli maaşları için beş aylık enflasyon verileri ile hesaplamalar yapılması ile birlikte, sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Sosyal yardım ödemelerine asgari ücret zammı oranında zam yapılacağı iddia edilmiş ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Temmuz ayında memur zammının belli olmasının ardından, sosyal destek ödemelerindeki artış da belli olacak. Memur maaşlarına yapılacak zam için haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyonunu ilan etmesi ile birlike, altı aylık enflasyon oranı belli olacak ve memur zammı da netleşecek.

Ekonomi Haberleri