Zamlı Maaşlar Hesaplara Yatacak! En Düşük 15.000 TL Maaş Verilecek

700 binden fazla işçi için toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz süreçte başlaması ve yüzde 45 oranında artış sağlanması için imzaların atılmasının ardından, zamlı maaşlara dair araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, yüzde...

700 binden fazla işçi için toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz süreçte başlaması ve yüzde 45 oranında artış sağlanması için imzaların atılmasının ardından, zamlı maaşlara dair araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, yüzde 45 zamlı maaşların ne zaman verileceği ve maaş zammının detayları merak ediliyor.

Kamu İşçileri Maaş Zammı

Kamu işçilerinin maaş zammı önceki haftalarda netlik kazandı. Yüzde 45 oranındaki artış ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Ülkemin menfaatlerini ve vicdanımı bir kenara koymadan hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor.'' demişti.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Yüzde 45'lik artış için toplu iş sözleşmesi imzalandı ve kamu işçilerinin en düşük maaşı 15.000 TL oldu. Kamu işçilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren veriliyor. Bu kapsamda, 15.000 TL seviyesine çıkan en düşük kamu işçisi maaşları, artış kararının Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte, takip eden ayın 15'in hesaplara aktarılacak.

Ekonomi Haberleri