Zengin Olma Hayaline de Zam Geldi! Şans Oyunlarına Dev Zam Yapıldı

2023 yılının gelmesiyle beraber çok sayıda ürün ve hizmete zam yapıldı. Zamlardan nasibini almayan sektör yok denecek kadar az kaldı. Son olarak milyonlarca vatandaşın hayaline de zam geldi. Vatandaşlar tarafından zengin olma...

2023 yılının gelmesiyle beraber çok sayıda ürün ve hizmete zam yapıldı. Zamlardan nasibini almayan sektör yok denecek kadar az kaldı. Son olarak milyonlarca vatandaşın hayaline de zam geldi. Vatandaşlar tarafından zengin olma hayaliyle oynanan loto çekilişlerine de büyük zam yapıldı.

Uzun senelerdir işçisinden emeklisine, memurundan özel sektör çalışanına ve esnafa kadar her kesimden insanların umut bağlayarak oynadığı Sayısal Loto da her sene olduğu gibi yeni yılın başlamasıyla beklenen zam ile karşılaştı.

Cumartesi günü Çılgın Sayısal Loto oynamak isteyen vatandaşlar zam şokuyla karşılaştı. Şokun etkisini atlatamayan vatandaşların bir zam şoku daha yaşadı. Çünkü Pazar günü oynanan Şans topu da yüzde yüz zamla dikkat çekti. Şans topunun 2 TL olan kolonu 4 TL'ye yükseltildi.

Öte yandan, Süper Loto'ya da zam yapıldı. 4 TL olan kolon ücreti 6 TL'ye çıkarıldı.

Şans oyunlarının dikkat çeken değişikliklerden biri de Çılgın Sayısal Loto’da görüldü. Çılgın Sayısal Loto'da kolon fiyatı 4 liradan 6 liraya çıktı. Çılgın Sayısal Loto’da Süper Star'lı kolon fiyatı da 9 lira oldu. Gelen zamdan sonra tam kupon fiyatı da 90 lira oldu.

Hasılat Paylaşımı Modeli ile Devredildi

Kamuya ait olan Milli Piyango İdaresi, 2017 yılında alınan kararla Türkiye Varlık Fonu’na geçirilmiş, 2020 yılında da Demirören grubu ve İtalyan ortağına ait Sisal Şans’a ‘hasılat paylaşımı modeli’yle devredilmişti.

Yapılan anlaşmanın ardından düzenlenen bazı çekilişlerde şüphe uyandıran sonuçlar çıkmış ve bu durum Meclis gündemine taşınmıştı. Milli Piyango İdaresi’nin devir sözleşmesinden doğan denetim yetkisini de ‘mevzuat eksikliği’ sebebi ile hiç kullanmadığı ortaya çıkmıştı.

Ekonomi Haberleri