10 saniyesini ayıran Yüksek zekalıların sadece %3'ü fili görebiliyor!

Normal bir insan beyninin nesnelere veya görüntülere farklı bakabileceği ve her açıdan farklı bir algı oluşturabileceği bir gerçektir. Optik illüzyon illüstrasyonları, olayları nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttukları...

Normal bir insan beyninin nesnelere veya görüntülere farklı bakabileceği ve her açıdan farklı bir algı oluşturabileceği bir gerçektir. Optik illüzyon illüstrasyonları, olayları nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde filinin gizli bir görüntüsü olan bir sirk ustasının eski resminde görülebilir.

HERKES GÖREMEDİ

Yukarıdaki eski resim, bir sirk ustasının taslağını gösteren optik bir yanılsamadır. Arkasında bir sirk çadırı var. Adam bir trompet ve bir Kılıç taşıyor. Ama resimde onun saklı filinin yüzünü gördün mü? Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Pekala, Yüksek Zekâlı Kişilerin Sirk Ustasının Filini 10 saniyede görebilecekleri iddia edildi.

GİZLİ Fİ'İ 10 SANİYEDE FARK ETTİNİZ Mİ?

Circus Master'ın taslağının içindeki gizli filin yüzünü bulmak daha zor ama daha kolay. Adamın taslağına yakından bakarsanız, paltosu filin yüzüdür. Paltonun kuyruğu filin gövdesidir. Artık adamın arka tarafındaki filin gözlerini ve kocaman kulaklarını görebileceksiniz.

Görüntü, Sirk Ustası'nın taslağı içinde Gizli Fil'i bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor.

Güncel Haberleri