2 Saat Arayla Tekrar Deprem Yaşandı! Tedirginlik Yarattı

AFAD, bu sabah saat 06.08'de merkez üssü Bitlis'in Ahlat ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurmuştu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4 olarak açıklamıştı.Ahlat'ta meydana gelen çevre...

AFAD, bu sabah saat 06.08'de merkez üssü Bitlis'in Ahlat ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurmuştu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4 olarak açıklamıştı.

Ahlat'ta meydana gelen çevre ilçe ve illerde hissedilen depremin ardından AFAD bir deprem haberini daha duyurdu.

4.2 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha Yaşandı

AFAD'dan yapılan son deprem duyurusuna göre Bitlis’te sabah 07.57’de bir deprem daha yaşandı. Depremin merkez üssünün Van Gölü olduğu belirtilirken, depremin şiddeti ise 4.2 olarak duyuruldu. Bitlis’te sabah 06.08’de de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yaşanan depremler bölgede paniğe sebep oldu.

AFAD, merkez üssü Bitlis’in Ahlat ilçesi olan depremin, yerin 11 kilometre derinliğinde yaşandığını ifade etmişti.

Bölgede meydana gelen ikinci deprem ise yaklaşık iki saat sonra yaşandı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD, saat 07.57’de yaşanan depremin şiddetini de 4.2 olarak açıkladı. Söz konusu depremin merkez üssünün ise Van Gölü’nün Bitlis Ahlat yakınındaki bölge olduğu belirtildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünün Bitlis Ahlat olduğunu kaydederken, depremin şiddetini 4.4 olarak açıkladı.

Güncel Haberleri