2022-2023 KYK Kredi ve Burs Sonuçları Açıklandı mı? KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl yapılan KYK burs ve kredi başvuruları, 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmiş ve kredi ya da burslar, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine...

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl yapılan KYK burs ve kredi başvuruları, 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmiş ve kredi ya da burslar, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplara yatırılmaya başlamıştı.

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK kredi ve burç sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu yüzden şimdilik burs ve kredilerin ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi yok.

Geçtiğimiz yılki verileri baz aldığımızda, çoğu uzman, sonuçların Aralık ayının son haftasından önce açıklanmasını öngörüyor. Ancak dediğimiz gibi, şimdilik net bir bilgi yok.

2022-2023 KYK Burs ve Kredi Miktarı Kaç TL?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda; lisans ve önlisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1.700 TL ve doktora öğrencilerine de 2.550 TL kredi ya da burs ödemesi gerçekleştirileceğini söylemişti.

Ayrıca, yıl sonunda bu rakamların tekrar artırılacağının da altını çizmişti.

KYK Kredi ve Burs Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

KYK kredi ve burs ödemeleri, her yıl olduğu gibi, bu yıl da öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak.

KYK Burs ve Kredileri Sonuçları Nerede Yayımlanacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burs ve kredileri e-Devlet kapısı üzerinde yayımlanacak. Öğrenciler burs mu kredi mi kazandıklarını e-Devlet üzerinden görebilecekler.

Güncel Haberleri