2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi! Milyonlarca Vatandaş Bunu Bekliyordu

Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına gelecek zam için, birçok vatandaş da asgari ücretin artmasıyla temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitime, hijyen ürünlerinden lüks tüketime kadar pek çok kalemde yapılacak zam için...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına gelecek zam için, birçok vatandaş da asgari ücretin artmasıyla temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitime, hijyen ürünlerinden lüks tüketime kadar pek çok kalemde yapılacak zam için 2023 asgari ücreti yakından takip ediyor.

Milyonları ilgilendiren yeni asgari ücret zammı konusunda kulislerdeki rakam belli oldu.

2023 asgari ücret, aralık ayının başında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenecek. Komisyon gerçekleştireceği 4 toplantı sonrası nihai kararını açıklayacak ve yeni asgari ücret resmen belli olacak.

2022 yılında uzun yıllardan sonra bir ilk olarak yıl içinde asgari ücrete 2 kez zam yapılmış ve asgari ücret önce 2800 liradan 4500 TL'ye sonrasında ise 5500 TL'ye çıkarılmıştı.

2023 yılının yaklaşmasıyla asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da merak konusu olmaya başladı. Asgari ücretliler için en yüksek harcama kalemlerinden biri olan gıdada enflasyon yüzde 90'ın üzerine çıkarken asgari ücrette 2023 zammının ne olacağı da gündem konusu oldu.

Milyonlarca vatandaşın yakından ilgilendiği 2023 asgari ücret zammı ile ilgili bir süredir çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

2023 Asgari Ücret İçin Rakam

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, emekli ve memurlara 2023 senesinin başında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, en düşüğü 3 bin 500 lira olan emekli maaşının da yükseltilmesi bekleniyor.

Asgari ücrete ilişkin hesaplamaların da yapıldığı ifade edilen haberde 2023 asgari ücretin 7 bin 500- 8 bin TL aralığında olacağı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Kazakistan dönüşü basın mensupları ile konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çalışmaları Bakan Bilgin ve arkadaşlarımız yapıyor. Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olunduğunu biliyorum. Biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin de 2023 asgari ücrete ilişkin, "Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatifolarak yüzde 95'e tekabül ediyor. Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden Asgari Ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri