2023 Asgari Ücrette Son Durum! Tepkilerin Ardından Yeni Açıklama Yapıldı

2023'e sayılı günler kalması sebebi ile asgari ücret konusu gündemden düşmüyor.TRT yayınında TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın 7.785 TL'yi asgari ücret görüşmesinde “kırmızı çizgileri” göstermesi çok sayıda kişinin...

2023'e sayılı günler kalması sebebi ile asgari ücret konusu gündemden düşmüyor.

TRT yayınında TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın 7.785 TL'yi asgari ücret görüşmesinde “kırmızı çizgileri” göstermesi çok sayıda kişinin tepkisini çekmişti. Verilen rakamın, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan rakam olması büyük tepki görmüştü.

Tepkiler çığ gibi büyüyünce TÜRK-İŞ Başkanı Atalay tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Yüzde 85'i geçen enflasyonun altında maaşları ezilen 7 milyon asgari ücretli çalışanın gözü kulağı 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete çevrilmişken, asgari ücret görüşmeleri de milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. 7 milyonu doğrudan 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zam heyecanla bekleniyor.

'Açlık Sınırının Altında Zam Aldığımız da Oldu'

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, gelen tepkilerin ardından gerçekleştirdiği açıklamada, “Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi” şeklinde konuştu.

Atalay, kendisine açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunu ifade etti ve “Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri