2023 Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

Yaşanan enflasyon ve ekonomik olaylarda merak edilen bir diğer konu ise emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı oldu. Yeni yıl yaklaşırken gündem konuları emekli maaş zammı her sene olduğu gibi bu yıl da yerini aldı.Cumhurbaşkanı...

Yaşanan enflasyon ve ekonomik olaylarda merak edilen bir diğer konu ise emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı oldu. Yeni yıl yaklaşırken gündem konuları emekli maaş zammı her sene olduğu gibi bu yıl da yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirdi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

"Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

ENFLASYONA GÖRE BELLİ OLACAK

Emekli zammı ocak ve temmuz ayları arasında 6 aylık enflasyon verilerine göre uygulanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında temmuz-aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranına denk olacak şekilde, temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamlarına eşit olacak biçimde zam alıyor.

2023 EMEKLİ MAAŞI

TÜİK'e göre Haziran ayında yapılan zammın ardından ise Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki 3,83 artış olarak kaydedildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam gerçekleştirildi. Yaşanacak enflasyonun yüzde 15 oranında gerçekleşmesi halinde memurların en az yüzde 15'lik zam alacağı ön görülüyor.

Bu nedenle; yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den 4.025 TL'ye yükselmesi beklenen veri oluyor.

Güncel Haberleri