2023 Stajyer Maaşı Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, e-İnsan Programı Ulusal Staj Programı kapsamında staj maaşları ile ilgili müjde geldi. Bildiğiniz gibi stajyer maaşları şirketten şirkete göre farklılık göstermekle beraber bazı şirketler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, e-İnsan Programı Ulusal Staj Programı kapsamında staj maaşları ile ilgili müjde geldi. Bildiğiniz gibi stajyer maaşları şirketten şirkete göre farklılık göstermekle beraber bazı şirketler stajyerlere maaş vermekten kaçınmaktadır. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Ulusal Staj Programı kapsamında yapılan açıklamada stajyer maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacağı duyuruldu.

2023 Stajyer Maaşı Ne Kadar Oldu?

Hemen her şeye zam gelmesiyle beraber stajyer maaşlarına da zam geldi. Ulusal Staj Programı’na dahil olan stajyer öğrenci sayısının 150 bine kadar çıkarılacağının müjdesini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stajyer maaşları ile ilgili açıklama yaptı. Hem lise hem de özel sektörde çalışma gösteren yaz stajları için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından:

"Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin %30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" denildi.

Ulusal Staj Programı Nedir?

Ulusal staj programı nedir? sorusu arama motorları üzerinden araştırılmaktadır. Ulusal Staj Programı yani USP, staj imkanı bulamayan gençlerin fırsat eşitliğine uyum sağlayarak hem devlet kurumları hem de özel sektör kuruluşlarınca ortaya konan ve staj fırsatların yararlanmasını sağlamak amacıyla USP hayata geçirildi.

2023 Stajyer Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bildiğiniz gibi asgari ücret henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı tarafından 2023 asgari ücret tutarı açıklandıktan sonra stajyer maaşları belli olacak. Şuanda stajyer maaşları asgari ücretin yüzde 30’u kadar verilmektedir. Bu kapsamda stajyer maaşları:

2023 Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılması halinde yeni stajyer maaşları 2.145 TL,

2023 Asgari ücrete yüzde 40 oranında zam yapılması halinde yeni stajyer maaşları 2.310 TL,

2023 Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması halinde yeni stajyer maaşları 2.475 TL olabilir.

Güncel Haberleri