2023’ün İlk Kabine Toplantısı Yapılacak! Kabinenin Gündeminde Neler Var?

7'inci Yargı Paketi ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi için meclis çalışma takvimi kabinenin gündeminde olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda...

7'inci Yargı Paketi ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi için meclis çalışma takvimi kabinenin gündeminde olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda enflasyonla mücadelede yeni yılda atılacak adımlar görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı’nda, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler için Meclis takvimi masada olacak.

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı’na sunulması da gündemde.

Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinden sonra Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Sözleşmelilere Kadro Düzenlemesi

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de sona gelindi. AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulacağı öngörülüyor.

Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadrolu olacak. Kadroya geçen memurlar, 1 yıl aday statüsünde olacak.

7. Yargı Paketi Gündemde

Kabine Toplantısı’nın gündeminde 7’inci yargı paketi de olacak. Yeni düzenlemeyle ‘çat kapı’ haciz işlemi tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında yapacağı sunumdan sonra paket Meclis’e gönderilecek.

Kabine Toplantısı'ndaki Diğer Konular

Kabine Toplantısı’nda, enflasyonla mücadele de gündemde olacak.

Enflasyondaki düşüşün devamı için yol haritası da belirlenecek. Öte yandan enerji güvenliği, terörle mücadele ve dış politikadaki gelişmeler de masaya yatırılacak.

Güncel Haberleri