2024 Green Card başvuruları için son viraj! Evrakını teslim eden binlerce kişi sevinçten dört köşe

Fırsatlar ülkesi diyebileceğimiz Amerika’nın her eyaletinin refah düzeyi yüksek olmasa da sakin ve rahat bir hayat düşleyenlerin yeni bir yaşam kurabileceği birçok şehir bulunuyor. Eğer sizin de yurtdışına çıkma hayalleriniz...

Fırsatlar ülkesi diyebileceğimiz Amerika’nın her eyaletinin refah düzeyi yüksek olmasa da sakin ve rahat bir hayat düşleyenlerin yeni bir yaşam kurabileceği birçok şehir bulunuyor. Eğer sizin de yurtdışına çıkma hayalleriniz varsa bu karta mutlaka başvurmanızı tavsiye ederiz. Kim bilir belki büyük ikramiye bu defa size vurur.

Green Card Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

İnsanların büyük bir umutla beklediği Green Card başvuruları Amerika’nın Freetown büyükelçiliğinden yapılan bildirime göre 5 ekimde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 8 Kasım. Çekilişe katılmak isteyenler doğrudan DV Lottery sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirler. Fakat unutulmamalı ki başvuru yapılacak olan site İngilizce yani dil bilginiz yeterince yoksa yanınızda bu dili iyi bilen birini bulundurmanız yararınıza olacaktır.

Çünkü Green Card başvurularının katı bir prosedürü vardır. Eğer sorulara yanlış veya yetersiz yanıtlar verirseniz bu durum seçilme ihtimalinize olumsuz etki edecektir. Ayrıca geçmiş zamanlarda uygulanan pasaporta sahip olma şartı artık uygulanmıyor. Yani pasaportunuzun süresi geçtiyse ya da hiç almadıysanız yine de Green Card başvurusu yapabilirsiniz.

Green Card Avantajları Oldukça Fazla

Amerika’da yaşama ve çalışma imkânı veren, göçmen vizesi olarak tanımlayabileceğimiz Green Card zorunlu olarak her yıl yapılan çeşitlilik ve göçmenlik programının bir parçasıdır. Bu sayede loto sitesinde yapılan çekilişle site üzerinden kayıt yaptıran kişiler arasından 55.000 tanesi Amerika da yaşama ve çalışma imkânı elde eder. Aslında program oldukça basit gibi görünse de başvuran insanlarda birçok yeterlilik şartı aramaktadır.

Eğer programın aradığı şartlara uymazsanız kayıt yaptırma ihtimaliniz olmaz. En az lise mezunu olmanız ilk gerekliliktir. Ayrıca uzman derecesinde bir işte 2 seneden fazla çalışmış olmanız gerekir. Ekonomik duruma da bakılmaktadır.

Güncel Haberleri