30 Mayıs İçin Meteoroloji Kuvvetli Yağış Uyarısı Yayınladı! Yarın Dışarı Çıkmadan Önce Şemsiyenizi Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde yarın kuvvetli yağışın etkili olacağını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış beklentisine dair açıklama yapmasının ardından, yağışın hangi illerde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde yarın kuvvetli yağışın etkili olacağını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış beklentisine dair açıklama yapmasının ardından, yağışın hangi illerde ve hangi saatler arasında etkili olmasının beklendiği merak konusu oldu.

Meteoroloji Yağış Uyarısı

30 Mayıs'ta batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yapış beklendiğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, söz konusu yağış beklentisine dair yayınladığı duyuruda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.05.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren İç Ege (İzmir, Aydın ve Muğla illerinin iç kesimleri, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Konya , Çankırı ve Eskişehir’in doğusu), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri ve Çorum) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verdi.

Muhtemel Risklere Dikkat

Yarın saat 11'de başlaması ve 21'de etkisi azaltması beklenen yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri