31 Aralık Son Gün! Bunu Yaptırmadan Sakın Yola Çıkmayın

Türkiye'nin yeni tip sürücü belgesi ile tanıştığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilme işlemleri sürüyor. Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitecek. Yenilenmeyen...

Türkiye'nin yeni tip sürücü belgesi ile tanıştığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilme işlemleri sürüyor. Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitecek. Yenilenmeyen sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek. Geçerliliği sona eren eski tip sürücü belgeleri ile araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu uayarınca idari para cezası uygulanacak.

Yeni tip sürücü belgesi için "nvi.gov.tr", "ALO 199 Mobil Uygulama" ya da ALO 199'dan randevu alınabileceğini ifade eden Amasya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Zehra Şahinler, randevu alamayanlara ise mesai sonrası 17.00 - 19.00 saatleri arasında hizmet verilebileceğini ifade etti.

Adrese Sürücü Belgeleri Teslimatı Yapılacak

Son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, sürücü belgesinin yenilenmesi için gerekli belgelerin aile hekiminden alınacak "sürücü olur" raporu ile vergi dairesi müdürlüklerine, "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulaması ile kredi kartı ya da banka kartı aracılığı ile veya anlaşmalı bankalara yatırılması gereken 15 TL'lik ücret olduğuna değinen Zehra Şahinler, müracaat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) adresi bulunan kişilerin yurt içinde verecekleri herhangi bir adrese sürücü belgelerinin teslimatının yapılacağını dile getirdi.

Sürücü Belgesi ve Kimlik Kartını Birleştirmek

Şahinler, Türkiye Cumhuriyeti yeni sürücü belgesi ve kimlik kartı bulunup sürücü belgesi bilgilerini kimlik kartına eklemek isteyenlere ilişkin de "Randevu almadan nüfus müdürlüklerimize müracaat ederek 'nüfusmatik' cihazından yükleme, aktarma cihazını kolayca gerçekleştirebilirler" dedi.

Güncel Haberleri