33 bin TL altına alınabilecek en iyi otomobiller! Böylesi daha gelmez!

2020 yılına baktığımızda bu başlık bir anlam ifade ediyordu çünkü 30.000 TL civarında konfor sunmasa da ayağınızı yerden kesebilecek araçlar bulmak mümkündü. Günümüzde ise artık 2 sene önce 30.000 TL bandından satılan...

2020 yılına baktığımızda bu başlık bir anlam ifade ediyordu çünkü 30.000 TL civarında konfor sunmasa da ayağınızı yerden kesebilecek araçlar bulmak mümkündü. Günümüzde ise artık 2 sene önce 30.000 TL bandından satılan araçların fiyatları artık 100.000 TL civarına kadar yükselmiştir. Bu nedenle tavsiyemiz düşük fiyatlı araç ilanlarına dikkatli yaklaşmanızdır. Çünkü bu tarz ilanlar genelde dolandırıcılık ilanlarıdır.

Araçlar genelde kaza geçirmiş ve kondisyonu kötü araçlar olabilmektedir. Düşük fiyatlı araçları almadan önce tavsiyemiz güvendiğiniz bir servise aracı götürüp kontrolünü yaptırmanızdır. Buna göre aracın size kaç yıl daha hizmet edebileceğini tespit edip daha sonra karar vermeniz sizin için avantajlı olacaktır. Peki, aran fiyatlar sonrasında nasıl bir çalışma hedefleniyor? İşte bu konuya dair merak edilenler!

Artan Fiyatlar Alıcıları Zorluyor

Son zamanlarda dövizde meydana gelen yükseliş ithal edilen bütün ürünlerin fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Bunun yanında araçların fiyatlarıyla orantılı olarak ÖTV alındığından dolayı vergilerde yükselmekte ve bu iki durum araçlarının fiyatlarının adeta ulaşılamaz bir noktaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Alıcılar fiyat artışlarından dolayı büyük bir kararsızlık yaşıyorlar. Araç alım satımı konusunda deneyimli kişiler ise alıcılara ellerinde ki parayı şimdilik saklamalarını ve ilerleyen dönemleri beklemelerini tavsiye ediyorlar. Çünkü sosyal medyada ilerleyen dönemlerde ÖTV konusunda bir düzenleme olacağına dair dolaşan haberler bu yüksek fiyatların düşeceğine dair bir umut oluşmasına sebep oluyor.

Kullan Bırak Yöntemi

Kısa mesafelerde kullanım, araç kullanmayı öğrenmek, acil ihtiyaç gibi sebeplerle düşük fiyatlı araç almayı düşünüyorsanız bu noktada ülkemizin sevilen markaları diyebileceğimiz Toyota, Hyundai, Fiat gibi markaların 90 model araçlarına yönelebilirsiniz. Ama şunu unutmamalısınız ki bu araçlar size konfor sunmaz. Kısa zamanlarda sizi yolda koyabilir.

Vereceğiniz paranın hak ettiği performansı vermeyecektir. Yani paranız bir nevi boşa gitmiş olacaktır. Eğer bu şartlar içinize siniyorsa fiyatı 100.000 TL’nin altında olan araçlar arasında seçim yapabilirsiniz. 1.2 gibi düşük motor hacmine sahip, B segment birçok araç düşük fiyatlı araç ikinci el piyasasında bulunmaktadır.

Güncel Haberleri