4 İlde İnternet Dolandırıcılığı Operasyonu: 4 Tutuklama

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçuyla ilgili yaptıkları çalışmada, şüphelilerin çok sayıda kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirdiğini tespit...

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçuyla ilgili yaptıkları çalışmada, şüphelilerin çok sayıda kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirdiğini tespit etti.

Polis ekipleri, şüphelilerin, bu hesaplar üzerinden para kazanmak vaadiyle dolandırıcılık amaçlı banka hesap numaralarıyla paylaşımlar yaptığını, buna inanan ve yakınlarıyla görüştüklerini düşünen kişilerin, verilen banka hesaplarına para gönderimi yaparak mağdur olduklarını belirledi.

İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Antalya'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 13 şahsı yakaladı, yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Emniyetteki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken, 8'i adli kontrol hükümleri uygulanarak, biri ise işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

Güncel Haberleri