5,4 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! AFAD Tarafından Duyuruldu

Yeni güne yine deprem haberleriyle başladık. Depremin adresi ne yazık ki değişmedi. Gece yarısı Muğla’da korkutan bir deprem meydana geldi. Muğlalılar geçtiğimiz cuma günü yine uykularından depremle uyanmıştı.Öte yandan...

Yeni güne yine deprem haberleriyle başladık. Depremin adresi ne yazık ki değişmedi. Gece yarısı Muğla’da korkutan bir deprem meydana geldi. Muğlalılar geçtiğimiz cuma günü yine uykularından depremle uyanmıştı.

Öte yandan ülkemiz genelinde ve dünyada yaşanan depremler bir hayli arttı. Vatandaşlar korkuyla AFAD veya Kandilli Rasathanesi’nden yapılacak deprem duyurusunu bekler duruma geldi. Uzmanlar da büyük depremlerin yaşanabileceği uyarısını her defasından yenilerken tedbir ve önlemlerin alınması gerektiğini de hatırlatıyorlar.

AFAD ve Kandilli'den Açıklamalar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bildiriye göre, saat 02.25'te Muğla’da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan depremin merkez üssünün Datça ilçesi olduğu belirtilirken, derinliği 48.24 kilometre olarak açıklandı. Öte yandan Kandilli Rasathanesi de meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

Depreme ilişkin can ve mal kaybı bildirimi yapılmazken meydana gelen depremin çevre ilçe ve illerde de hissedildiği ifade edildi.

Muğla Beşik Gibi Sallanıyor

Öte yandan 18 Kasım 2022 tarihinde saat 07.26’da Muğla’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin merkez üssünün Ula ilçesi olduğu belirtilirken, derinliği 7 kilometre olarak açıklanmıştı. Kandilli Rasathanesi de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.1 olarak duyurmuştu.

Güncel Haberleri