6 saniye içinde yaprakların arasına gizlenmiş timsahı çözene dahi deniyor!

Aşağıda yer alan görsel sosyal medya platformlarında kitlesel olarak paylaşılan popüler bir optik illüzyondur. Yoğun bir şekilde dağılmış olan yaprakların içerisinde gizlenmiş bir timsahın olması, dikkati yüksek olan insanları...

Aşağıda yer alan görsel sosyal medya platformlarında kitlesel olarak paylaşılan popüler bir optik illüzyondur. Yoğun bir şekilde dağılmış olan yaprakların içerisinde gizlenmiş bir timsahın olması, dikkati yüksek olan insanları ilgilendiriyor. Gizlenmiş hayvanı birkaç saniye içinde bulmanın zorluğu ise onu daha cazip hale getiriyor.

GÖLETİN ÇEVRESİNDE...

Görüntü, aylardır bakımsız kalmış bir göletin veya küçük bir nehrin bir parçası gibi görünüyor.

YAPRAKLARIN İÇERİSİNE SAKLANDI

Optik illüzyona göre, bu yoğun su bitkilerinin içinde gizlenmiş bir timsah vardır. Su yüzeyinin her yerindeki pürüzlü ve yoğun bitki örtüsü, suyun bu kısmı yakınlardaki insanlar tarafından kullanılmıyormuş gibi görünmesine ve bitki örtüsünün çok yoğun büyümesine neden olmuş.

Bir su kütlesinin içinde bir timsahın varlığı, su kütlesinin insanların veya diğer hayvanların uğrak yeri olabileceğinin varsayılabilmesinin bir başka nedenidir.

DAHA YAKINDAN BAKIN...

Bu zor bir şey, ama yakından bakarsanız anlarsınız. Tek yapmanız gereken yoğun bitki örtüsünün içindeki gizli timsahı gözlemlemek ve bulmak. Hala bulamıyorsanız, ipucunuz için okumaya devam edin.

İKİ İPUCU VERİYORUZ

Açık olana bakmayın; bulunma ihtimalinin en az olduğu yere bakın. Timsahı tespit etmek için resmin uç köşelerine ve kenarlarına bakmaya çalışın.

Bir timsahın gözleri çarpıcı özelliklere sahiptir. Sürüngenlerinki gibi yatay bir çizgiye sahiptir. Ayrıca timsahın gözleri de büyüklük ve şekil bakımından diğer sürüngenlerden farklıdır.

Timsahların gözlerinin bir başka ilginç özelliği de önden yana geçiş yapabilmesidir. Böylece av hangi tarafa giderse gitsin, timsah vücudunu hareket ettirmeden hareketini izleyebilir.

Evet! İşte timsah burada.

Güncel Haberleri