6'lı Masa'nın Adayının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu! Tarih Netleşti

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalar yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı  Devlet...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalar yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli’nin seçimlerin zamanında yapılacağına dair açıklamalarını anımsattı.

Engin Özkoç, “AK Parti’nin sözcüsü Ömer Çelik, ‘Erken seçim değil; tarih güncellemesi’ diyor. Bir partinin sözcüsü böyle açıklama yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden gerçekten ne beklenebilir? Recep Tayyip Erdoğan ve  Devlet Bahçeli’nin söyledikleri neydi; eski zamanlardaki gibi olmayacak, seçim tarihinde yapılacak. Haziran’da. Peki, o tarihte mi yapılıyor? Hayır. Peki, bunun adı erken seçim değil mi? ‘Hayır o tarihte yapılmıyor, bunun adı erken seçim değil’ diyorlar. Seçim tarihini güncellemişler. Erkene almışlar ama adı erken seçim değil. O yüzden işler iyi gitmiyor. O yüzden Türkiye’nin itibarı, saygın bir yerde değil” dedi.

30 Ocak'a Dikkat Çekildi

Sonrasında gazetecilerden sorulan soruları cevaplayan Özkoç, 6'lı Masa'nın adayının ne zaman açıklanacağı yönündeki soruya da, Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30’unda 6’lı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar” yanıtını verdi.

CHP'li Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı sinyalini vermesine yönelik de “Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan’dan önce olacak her seçime ‘Evet deriz’ dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri